Auto huren met winterbanden & sneeuwkettingen


In enkele landen en gebieden in West-Europa mag tijdens de wintermaanden niet gereden worden zonder winterbanden. Onder sommige omstandigheden zijn bovendien sneeuwkettingen verplicht. Het is mogelijk om een huurauto met winterbanden te huren bij BB&L autoverhuur. Op verzoek kunnen ook sneeuwkettingen geleverd worden, die men zelf moet aanbrengen wanneer dit nodig is.

Huurauto met winterbanden

Wanneer u een auto huurt bij BB&L autoverhuur voor een reis naar sneeuwgebied, zijn winterbanden aanbevolen en soms zelfs verplicht. Winterbanden bieden de huurauto meer grip, een kortere remweg en een betere wegligging. Alle auto's die verhuurd worden BB&L autoverhuur kunnen geleverd worden met winterbanden. Het is aan te raden om een huurauto met winterbanden op tijd te reserveren.

Een huurauto met winterbanden kan geleverd worden tegen een meerprijs van € 10,00 per dag. Vanaf huurdag 11 daalt deze prijs naar slechts € 3,00 per dag. Deze winterbanden voldoen aan alle regels die gelden in landen als Duitsland en Oostenrijk. Op verzoek kunnen sneeuwkettingen geleverd worden voor een eenmalige prijs van € 25,00.

Direct een auto met winterbanden reserveren

Wetgeving winterbanden buitenland


In Duitsland en Oostenrijk moet een auto beschikken over winterbanden tijdens winterse omstandigheden. In sommige gebieden, meestal in de bergen, moeten sneeuwkettingen worden aangebracht bij hevige sneeuw. Gebieden waarin dit verplicht is kunnen herkend worden aan blauwe verkeersborden met sneeuwkettingen erop afgebeeld. Er mag slechts korte stukken met matige snelheid gereden worden met sneeuwkettingen. Sneeuwkettingen dienen aangebracht te worden op de aangedreven wielen.

Niet voldoen aan lokale wetgeving rond winterbanden en sneeuwkettingen kan leiden tot hoge boetes. In Duitsland is de standaardboete voor het niet dragen van winterbanden € 40,00. Deze boete stijgt naar € 80,00 wanneer er gevaar ontstaat als gevolg van het niet dragen van winterbanden. In Zwitserland, Italië en Frankrijk kunnen lokaal regels gelden rond het gebruik van winterbanden en sneeuwkettingen. Gaat u naar sneeuwgebieden, neem dat geen risico's en huur een auto met winterbanden bij BB&L autoverhuur.

Veilig op weg maar een huurauto van BB&L autoverhuur
Bij BB&L autoverhuur hechten wij belang aan de veiligheid van onze klanten. De huurprijs van alle huurauto's is inclusief een WA-verzekering. Huurders met een kind kunnen een auto huren met kinderzitje. Ook beschikt iedere auto over een modern navigatiesysteem, zodat u altijd uw bestemming bereikt.