Verzekeringen


Alle genoemde huurtarieven op deze website zijn inclusief alle benodigde verzekeringen. Met een huurauto van BB&L autoverhuur weet u zeker dat u volledig verzekerd op pad gaat. Niet alleen bent u verzekerd voor schade aan derden, ook schade aan het eigen voertuig, inzittenden en diefstal wordt gedekt.

Huurauto verzekering bij BB&L autoverhuur


Huurt u bij BB&L autoverhuur, dan is het niet nodig om vooraf een extra autoverhuur verzekering af te sluiten. Voor het rijden door Spanje en/of Italië moet een eenmalige verzekeringspremie van € 50,00 voldaan worden. Bij de huurprijs zijn premies voor de volgende verzekeringen volledig inbegrepen:

- WA-verzekering (claims van derden)

- CDW-verzekering (schade aan de huurauto)

- TP-verzekering (diefstal van de huurauto)

- PAI-verzekering (verzekering voor alle inzittenden)

- Breakdown service (24 uur per dag technische hulp en vervangend vervoer)

Met deze verzekeringen bent u verzekerd voor alle mogelijke vormen van schade die kunnen ontstaan gedurende de huurperiode. Zo kunt u altijd met een veilig gevoel de weg op met een huurauto van BB&L autoverhuur.

Direct een volledig verzekerde auto reserveren

Verschillende autohuur verzekeringen


WA-verzekering: De WA-verzekering is de verplichte verzekering die iedere bestuurder van een motorvoertuig afgesloten moet hebben. Een WA-verzekering dekt schade die veroorzaakt wordt bij derden door gebruik van het voertuig, in dit geval de huurauto.

CDW-verzekering: CDW staat voor Collision Damage Waiver. De CDW-verzekering dekt schade die is ontstaan aan de huurauto. Voorwaarde hierbij is dat de schade niet verhaald kan worden op een andere partij en de schade niet opzettelijk veroorzaakt is.

TP-verzekering: TP staat voor Theft Protection. De TP-verzekering dekt diefstal van het voertuig. Voorwerpen die uit de huurauto gestolen zijn worden met deze verzekering niet gedekt. Dekking van dit type diefstal valt onder de reisverzekering.

PAI-verzekering: PAI staat voor Personal Accident Insurance. De PAI-verzekering dekt (letsel)schade voor alle inzittenden van de huurauto. Net als bij de CDW-verzekering, dekt de verzekering alleen schade die niet verhaald kan worden op derden.

Eigen risico verzekering autohuur


Het eigen risico van de autoverhuur verzekeringen is afhankelijk van het type auto. Voor huurauto's uit categorie A en B geldt een eigen risico van slechts € 50,00. Voor huurauto's uit de overige categorieën geldt een eigen risico van € 125,00. Het eigen risico dient alleen betaald te worden wanneer schade niet verhaald kan worden op derden. Bij een ongeluk dat buiten uw schuld is ontstaan, heeft u dus geen eigen kosten. Lees op de pagina eigen risico meer hierover.