Eigen risico

In de huurtarieven van BB&L autoverhuur zijn altijd alle benodigde verzekeringen inbegrepen. Bij schade moet er soms een eigen risico betaald worden. Afhankelijk van het type huurauto is het eigen risico € 50,00 tot maximaal € 125,00.

Autohuur eigen risico verzekering


Bij de huurprijs zijn vier verzekeringen inbegrepen: de WA-verzekering (aansprakelijkheid), TP-verzekering (diefstal), CDW-verzekering (schade huurauto) en PAI-verzekering (inzittendenverzekering). Over deze verzekeringen kan meer gelezen worden op deze pagina.

Voor alle genoemde verzekeringen geldt hetzelfde eigen risico. De hoogte van het eigen risico is afhankelijk van het type huurauto. Voor huurauto's uit categorie A en B geldt een eigen risico van slechts € 50,00 per schadegebeurtenis. Voor huurauto's uit andere categorieën geldt een eigen risico van € 125,00 per schadegebeurtenis. Een auto huren zonder eigen risico is helaas niet mogelijk.

Direct een huurauto met laag eigen risico reserveren

Schade en eigen risico autohuur


Wanneer een andere partij aansprakelijk is voor de schade en u als huurder geen blaam treft, hoeft u geen eigen risico te betalen. In overige situaties geldt wel een eigen risico. Onder meer bij de volgende typen schade moet het eigen risico betaald worden:

  • Ruitschade
  • Reparaties aan banden
  • Diefstal huurauto
  • Vandalisme
  • Verlies autopapieren
  • Krassen

Documenteer alle schadegebeurtenissen nauwkeurig, zodat de afhandeling met verhuurder en verzekeraars soepel kan verlopen.

Uitzonderingen eigen risico huurauto


De autoverhuurverzekering dekt geen kosten ontstaan door het tanken van verkeerde brandstof of verlies van de autosleutel. Ontstane kosten zijn in dit geval volledig voor de huurder. Ook bij het opzettelijk toebrengen van schade moeten de volledige kosten betaald worden door de huurder. Neem voor meer informatie over de polisvoorwaarden van de verschillende autohuur verzekeringen contact op.