Zo voorkomt u verborgen kosten bij autohuur

Zo voorkomt u verborgen kosten bij autohuur

U kent het wel: u heeft een huurauto nodig en zoekt naar een geschikte optie. U lijkt u een goede deal te hebben gevonden, maar niets blijkt minder waar. Bij de eindafrekening komen er toch nog kosten bij waarop u niet gerekend had.

De verborgen kosten bij het huren van een auto kunnen leiden tot een negatieve ervaring. Wij geven u tips om verborgen kosten te voorkomen.

Afkopen of verlagen van het Eigen Risico

Bij de meeste autoverhuurders geldt een standaard Eigen Risico per schadegeval of in geval van diefstal van de huurauto. Het is handig om de hoogte van het Eigen Risico vooraf inzichtelijk te krijgen. Zo weet u in geval van schade voor welk bedrag u aansprakelijk bent.

Als u het Eigen Risico bedrag te hoog vindt kunt u bij sommige autoverhuurders het Eigen Risico verlagen of afkopen. Meestal gaat dit middels een premie die u voorafgaand de huur moet afsluiten.

Mogelijke toeslagen bij de huurauto

Wat is wel én niet opgenomen in de huurprijs? Dat is lastig inschatten bij het boeken van een auto, maar zeker de moeite waard om het uit te zoeken. Eventuele extra toeslagen zijn bijvoorbeeld een 2e bestuurderstoeslag of een luchthaventoeslag.

De totaalprijs is vaak vele malen goedkoper zonder extra's. Soms zijn de totale kosten van de toeslagen duurder dan de autohuur zelf. Het meest handige is om een auto te huren met all-in prijzen. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Extra gereden km's

Bij het huren van een auto is het handig om vooraf te weten hoeveel kilometers u mag rijden. Als u geen ongelimiteerde kilometers heeft, wordt er een bedrag per extra gereden kilometer in rekening gebracht. Vraag bij de verhuurder altijd wat voor kilometerpakket u heeft én wat u betaald per extra gereden kilometer.
Gaat u veel meer kilometers rijden dan waar u in eerste instantie voor heeft betaald? Dan kan dit flink in de papieren lopen.

All-in tarieven bij BB&L Autoverhuur

Huurt u een huurauto bij BB&L Autoverhuur? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken over verborgen kosten. Wij hanteren namelijk all-in tarieven. Dit is allemaal inclusief:

  • Vrije kilometers
  • GPS voor West Europa
  • WA- en cascoverzekering voor West Europa
  • Diefstalverzekering
  • Inzittenden-ongevallen-verzekering
  • Lokale belasting (BTW)
  • Maximaal Eigen Risico van €50 of €125 (afhankelijk van het type auto)
Terug naar het blog