Waarom rijden in een hybride huurauto?

Waarom rijden in een hybride huurauto?


De keuze om wel of niet in een hybride auto te rijden maakt u meestal bij de aanschaf van een nieuwe (lease)auto. Ook als u een auto gaat huren kunt u tegenwoordig kiezen voor het milieuvriendelijke segment. De meeste autoverhuurders hebben milieuvriendelijke voertuigen opgenomen in hun reguliere wagenpark.

Voordelen van een hybride huurauto

Een hybride- of terwijl een milieuvriendelijke auto stoot minder CO2 uit. Door een verminderde uitstoot van schadelijke stoffen heeft de hybride auto een positievere bijdrage aan het milieu en het klimaat.

Maar er zijn nog meer voordelen aan hybride rijden zoals uw bijdrage aan een groen en milieuvriendelijk imago en lagere brandstofkosten. Door het opladen van de motor hoeft u minder vaak te tanken, wat ook weer goed is voor de portemonnee.

Nadelen van het rijden in een hybride huurauto

Uiteraard heeft het rijden in een hybride huurauto ook nadelen. U kunt namelijk maar een beperkt aantal elektrische kilometers rijden. Zodra de accu op is rijdt de auto verder op benzine. Het is daarom handig om voorafgaand uw rit de auto volledig op te laden. Zo kunt u het maximaal aantal elektrische kilometers rijden.

Een ander bijkomend nadeel is dat het opladen van een hybride auto niet overal wordt gefaciliteerd.
Daarnaast maakt een elektromotor heel weinig geluid wat ten koste gaat van de veiligheid. Medeweggebruikers kunnen de auto niet horen aankomen.

Milieuvriendelijke auto's met Eco-label bij BB&L Autoverhuur

Bij BB&L Autoverhuur heeft u de keuze uit verschillende soorten milieuvriendelijke voertuigen. Alle milieuvriendelijke auto's kunt u herkennen aan het Eco-label dat wordt weergegeven met een groen blaadje in het wagenpark.

Binnen het Eco-label vallen zowel Hybride auto's zoals de Toyota Hybrid en energiezuinige auto's zoals de Ford Focus of de Renault Clio.

Terug naar het blog