Verken het onbekende Nederland met deze mooie lenteroutes!

Verken het onbekende Nederland met deze mooie lenteroutes!

 

Nu het weer wat warmer wordt is dit een uitgelezen moment om een aantal mooie autoroutes te benoemen die de ongerepte schoonheid van Nederland belichten.

De ANWB heeft ons daarbij een handje geholpen, zij hebben de afgelopen decennia namelijk een groot aantal verschillende autoroutes uitgestippeld in het hele land en de grensgebieden. In totaal zijn er maar liefst 47 routes in Nederland te vinden, waarvan wij er hier drie op een rijtje hebben gezet. Met een huurauto en deze routes in je navigatiesysteem kun je zo perfect de wat onbekendere kant van Nederland verkennen.

Slingeroute


De eerste autoroute die het noemen waard is bevindt zich in het verre oosten van Nederland, namelijk in de Achterhoek. Deze route verkent het zowel het platteland als wat meer beboste gebieden. Zo rijd je met je auto langs vele boerderijen, weilanden en beekjes.

Dit is een heerlijke autoroute voor mensen uit het westen of uit de grote steden die ook het oosten van het land willen proeven. Deze route is perfect te rijden met een huurauto met navigatie. Je kunt alle autoroutes op de website van de ANWB plannen en snel invoeren. Of je kunt het natuurlijk gewoon op de ouderwetse manier doen met een wegenkaart!

Ommelandenroute


In het noorden van het land bevinden zich ook een aantal prachtige autoroutes. De Ommelandroute is hier een mooi voorbeeld van. Gelegen in Groningen verken je met deze route mooie open landschappen en meren. In deze rustige gebieden leven vele vogelsoorten wat veel vogelliefhebbers aantrekt. Daarnaast rijd je met je huurauto door een uniek Nederlands landschap met molens en borgen.

Mergellandroute


Wanneer we wat zuidelijker kijken zien we misschien wel één van de mooiste autoroutes van Nederland, namelijk de Mergellandroute. Deze route bevindt zich in Zuid-Limburg en strekt zich uit over het heuvelachtige landschap van het zuiden. Met deze autoroute verken je de natuur, mooie bosgebieden en steile hellingen, maar ook kom je langs vele oude pittoreske plaatsjes.

Daarnaast rijd je ook langs Maastricht, de perfecte gelegenheid om lekker even te lunchen op het terras of te gaan shoppen in de bekende winkelstraten. Het mooie aan de Mergellandroute is dat je deze route volledig kunt rijden zonder behulp van een navigatiesysteem of een kaart. Langs de weg staan paaltjes die je de weg aangeven.

Wil je deze lente dus meer zien van Nederland? Deze autoroutes helpen je een beetje op weg. Natuurlijk kun je zelf ook één van de andere 44 routes uitzoeken. Veel rijplezier!

 

Terug naar het blog