Tip: op bezoek in Amsterdam? Bezoek eens een beurs!

Tip: op bezoek in Amsterdam? Bezoek eens een beurs!


Wilt u tijdens uw bezoek aan Nederland een interessante vakbeurs bezoeken? Dan is Amsterdam dé stad bij uitstek. Het wereldberoemde Amsterdam RAI-complex uit 1961 is niet voor niets een van de drukst bezette beurs- en congrescentra ter wereld. Daarnaast telt Amsterdam nog tal van andere fraaie beurslocaties, waaronder de Beurs van Berlage, de Westergasfabriek en de Passenger Terminal Amsterdam. Een greep uit het beursaanbod in 2014:

Souvenirbeurs, 5 t/m 7 januari 2014

Wie als toerist Nederland bezoekt, gaat zelden terug naar huis zonder typische Hollandse souvenirs, zoals een windmolentje, miniatuurklompen of een mok met tulpendecoratie. Maar er zijn natuurlijk nog veel méér souvenirs! Op de 60e editie van de Souvenirbeurs vindt u ze allemaal.

Locatie: Passenger Terminal Amsterdam.

Amsterdam FashionWeek, 18 t/m 26 januari & 5 t/m 15 juli 2014

Tweemaal per jaar zet Amsterdam Fashion Week onze hoofdstad op de kaart als bruisende, internationaal georiënteerde modebestemming. Met een programma vol modeshows, vakbeurzen, presentaties, lezingen en feesten vormt dit evenement het hoogtepunt van de Nederlandse mode-business. Tijdens de Amsterdam Fashion Week wordt in samenwerking met winkels, musea en horeca speciaal voor het grote publiek het 2-daagse evenement Fashion Weekend georganiseerd, met tal van mode-gerelateerde activiteiten zoals tentoonstellingen, workshops en Pop-Up Catwalk Shows.

Locatie: Amsterdam Centrum.

Realisme, 16 t/m 19 januari 2014

Ook op het gebied van kunstbeurzen heeft Amsterdam u volop te bieden. Bijvoorbeeld op de vakbeurs Realisme, waar dertig galerieën uit Nederland en België moderne schilderijen, sculpturen en foto’s van jong talent en bekende kunstenaars uit Nederlands én daarbuiten presenteren.

Locatie: Passenger Terminal Amsterdam.

KunstRAI, 14 t/m 19 mei 2014

Op de KunstRAI, hét podium voor moderne kunst in Nederland, presenteren ruim honderd galerieën de jongste ontwikkelingen op het gebied van hedendaagse kunst. Ook zijn op de KunstRAI de meest gerenommeerde kunsthandels uit Nederland aanwezig met werken van na 1945 en is er toegepaste kunst te zien, zoals sieraden, glas en keramiek.

Locatie: Amsterdam RAI.

Tattoo Convention, 30 mei t/m 1 juni 2014

Over kunst gesproken: de Amsterdam Tattoo Convention is de grootste beurs op het gebied van body art in de Benelux. Ook aan de tiende editie van deze beurs nemen weer tal van getalenteerde en wereldwijd bekende tattoo-artiesten deel uit onder meer de VS, Japan, Nieuw-Zeeland, Japan en Europa. Naast tattoos is er aandacht voor bodypaint, piercings en zelfs suspension. Als u wilt, kunt u op de beurs ook zélf getatoeëerd worden! Als dát geen leuk souvenir is…

Locatie: Amsterdam RAI.

HISWA te water, 2 t/m 7 september 2014

HISWA te water is de meest complete in-water bootshow van Europa. Vanaf de steigers kunt u genieten van zo’n 450 luxe zeil- en motorjachten, sportboten en sloepen met een minimumlengte van 7 meter. Ook in 2014 zullen tijdens deze bootshow weer tientallen Nederlandse, Europese en mondiale primeurs te zien zijn.

Locatie: NDSM-werf, Amsterdam.

Unseen Photography Fair, 25 t/m 28 september 2014

Voor liefhebbers van eigentijdse fotografie is de eerste editie van de internationale fotografiebeurs Unseen een must. Unseen belooft een ontmoetingsplaats te zijn waar jong talent én gevestigde fotografen hun jongste werk tonen, waar galeriehouders zich op de hoogte stellen van de laatste trends en waar een internationaal publiek kan genieten van bijzondere foto’s.

Locatie: Westergasfabriek, Amsterdam.

Affordable Art Fair, 30 oktober t/m 2 november 2014

Na acht succesvolle edities in Londen, New York, Sydney en Melbourne komt de Affordable Art Fair naar Amsterdam. Op de AAF tonen meer dan zestig galeries uit binnen- en buitenland u in een ontspannen sfeer een enorme hoeveelheid schilderijen, grafiek, foto's en sculpturen. Beginnende kopers kunnen op de AAF originele kunstwerken aanschaffen voor prijzen van € 100 tot € 5.000, terwijl ervaren verzamelaars er veelbelovende nieuwe kunstenaars kunnen leren kennen.

Locatie: De Overkant, Amsterdam.

Masters of LXRY, 11 t/m 14 december 2014

Past betaalbare kunst niet echt bij u? Misschien is de lifestyle beurs LXRY Masters dan meer iets voor u! Tijdens dit unieke event toont de top van de internationale luxe-industrie de exclusiefste producten en diensten aan een selectief publiek. U struikelt er dan ook letterlijk en figuurlijk over luxe bolides en sportauto’s, kunst en antiek, private jets en helikopters, jachten en sloepen, horloges en juwelen, luxe reizen, haute couture en nog veel meer onmisbare speeltjes voor the happy few… Voor slechts € 25,- bent ú erbij!

Locatie: Amsterdam RAI.

Nog meer beurzen?

Dit is natuurlijk slechts een kleine greep uit het royale beursaanbod in Amsterdam. Kijk hier voor het uitgebreide beursaanbod.

Terug naar het blog