Pekelvrij de lente in!

Pekelvrij de lente in!


Afgelopen zondag is de lente weer officieel van start gegaan in Nederland. In grote delen van het land was dit vorige week al goed merkbaar met hoge temperaturen en veel zon. Alhoewel de winter in ons land dit jaar vrij mild was, is er in andere delen van Europa de laatste maanden nog flink wat sneeuw gevallen. Veel mensen zijn er dan ook onverwachts nog een weekje tussenuit gegaan om de winterpret op te zoeken. Extra makkelijk om in dat geval gebruik te maken van een huurauto op wintersport, die volledig klaar is om het winterweer te trotseren.

Wanneer de wintermaanden voorbij zijn is het altijd verstandig om een auto een kleine inspectie te geven. Bij BB&L zorgen we er uiteraard altijd voor dat iedere huurauto goed geïnspecteerd wordt en klaar is voor het nieuwe seizoen.

Veel mensen denken vaak alleen aan het vervangen van de winterbanden voor zomerbanden wanneer de lente weer is aangebroken. Echter is er nog een belangrijk punt waar een auto na de winter goed op gecontroleerd moet worden, namelijk pekel.

De nachtmerrie van iedere auto


Pekel is water met een hoog zoutgehalte. In de winter wordt er vaak zout op de wegen gestrooid om slipgevaar te voorkomen, en daarmee ernstige ongevallen. Echter mengt dit strooizout zich vaak met de sneeuw die op de weg ligt, waardoor pekel ontstaat.

Pekel is de nachtmerrie van iedere auto. Het is agressief spul dat metaal en zelfs onderdelen van kunststof ernstig beschadigd. Zichtbare schade aan de auto kan bijvoorbeeld zijn dat de laklaag wordt aangevreten. Schade die voor het oog echter niet direct zichtbaar is, betreft de pekel die aan de onderkant van de auto blijft zitten en daar metalen onderdelen aantast. Uiteraard is het belangrijk voor het goed blijven functioneren van een auto dat deze pekel verwijderd wordt.

Pekel verwijderen op de juiste manier

 

Hoe verwijder je pekel? Dit is gelukkig vrij eenvoudig, namelijk door het simpelweg goed wassen van de auto. Hierbij moet wel worden gelet op een aantal punten. Het is namelijk niet verstandig om met heet water de pekel weg te spoelen. Heet water zorgt ervoor dat het zout in pekel zich oplost, wat nog schadelijker is voor metaal.

Om dit te voorkomen wordt bij BB&L iedere huurauto eerst goed afgespoeld met koud water voordat deze grondig wordt gewassen. Daarbij wordt extra goed opgelet dat ook de onderkant van de auto goed gereinigd wordt.

Bij BB&L zorgen we op deze manier dat iedere huurauto pekelvrij is, maar bovenstaande tips zijn natuurlijk ook erg handig voor je eigen auto. Doe er je voordeel mee en maak je auto in een handomdraai weer lente-proof!

Terug naar het blog