Op wintersport met de huurauto!

Op wintersport met de huurauto!

Hoewel Nederland nog niet of nauwelijks sneeuw heeft gehad, wordt er in Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland en Italië volop geskied. Hier geen problemen met de sneeuw, dus alle reden om op wintersport te gaan! Bij BB&L huur je gemakkelijk een huurauto die volledig klaar is om het winterweer in de Alpen te trotseren.

Voorbereiding op wintergebieden

 

Ga je een auto huren om op wintersport te gaan, dan zijn er wel een aantal zaken om op te letten. Waar winterbanden in Nederland niet verplicht zijn, is dit wel het geval in landen als Duitsland en Oostenrijk. Geef bij de reservering van de huurauto aan dat de auto uitgerust moet zijn met winterbanden. Zo weet je zeker dat je veilig kunt rijden in koude gebieden en bovendien niet een boete riskeert.

In sommige sneeuwgebieden mag er alleen met sneeuwkettingen gereden worden. Sneeuwkettingen kunnen ter plaatse redelijk gemakkelijk geïnstalleerd worden op de banden. Gebieden waar sneeuwkettingen verplicht zijn kunnen herkend worden aan een blauw verkeersbord met hierop een sneeuwketting afgebeeld. Sneeuwkettingen kunnen bij de autohuur geleverd worden voor een eenmalige prijs van € 25,00.

Naast de essentiële winterbanden en sneeuwkettingen, doe je er ook goed aan een ruitenkrabber en antivriesvloeistof mee te nemen. Zo weet je zeker dat je altijd veilig op weg kunt met de huurauto.

Volledig verzekerd op wintersport

 

Bij BB&L autoverhuur ben je ruim verzekerd. Inbegrepen bij de huurprijs is onder meer dekking voor schade aan de huurauto, claims van derden, diefstal van het huurvoertuig en schade aan inzittenden veroorzaakt door een ongeval. Bovendien kun je als huurder gebruik maken van de Breakdown Service. De Breakdown Service verzorgt in heel West-Europa 24 uur per dag voor pechhulp en zo nodig vervangend vervoer. Om te rijden in Spanje en Italië moet eenmalig een extra premie van € 50,00 betaald worden.

Hoewel het voor de huurauto niet nodig is extra verzekeringen af te sluiten bovenop de standaard geleverde verzekeringen, is het wel verstandig om persoonlijk een reisverzekering af te sluiten. Een reisverzekering dekt extra kosten die kunnen ontstaan tijdens de wintersport. Denk hierbij aan diefstal van bagage in de accommodatie of de inzet van een traumahelikopter bij een ski- of snowboardongeval.

Terug naar het blog