Meest populaire huurauto bij BB&L

Meest populaire huurauto bij BB&LBij BB&L Autoverhuur verhuren we vanaf
Schiphol en Rotterdam Airport dag in dag uit auto’s aan expats en vakantievierders uit elk deel van de wereld. Ondanks de verschillende achtergronden, bestemmingen en beweegredenen, zien we dat er toch een bepaald patroon is in het verhuren van een auto.

Door het jaar heen


Uit het assortiment aan huurauto’s is er bij BB&L Autoverhuur keuze uit verschillende categorieën met uiteraard verschillende prijsklasses. Over het algemeen is categorie B door heel het jaar heen de meest verhuurde auto. Hieronder vallen auto’s zoals Renault Clio’s, Volkswagen Polo's, Ford Fiesta's en andere vergelijkbare auto’s.

Waarom wordt deze categorie het meest verhuurd? Allereerst omdat de categorie B voordelig is en ten tweede genoeg luxe en bagageruimte biedt. Deze huurauto’s zijn voor € 29,- inclusief per dag te huren. Bovendien krijgt u bij deze auto, zolang u binnen de grenzen van Nederland en België blijft, een gratis GPS mee.

Een goede tweede is de categorie A. Deze categorie is goedkoper dan de categorie B en is al te huren voor € 24,- inclusief per dag. Deze huurauto’s hebben dezelfde voordelen als de categorie B, zoals een gratis GPS, maar is compacter van formaat.

Meest verhuurde auto onder vakantiegangers


Tijdens de vakantieperiode’s zoals in juli en augustus en rond de kerstdagen tot de eerste dagen in januari worden de auto’s van BB&L Autoverhuur vooral door vakantiegangers gehuurd. Zij huren hoofdzakelijk uit de categorie O, stationcars zoals de Ford Focus Wagon. Deze ruime stationcars zijn ideaal voor gezinnen en biedt veel ruimte voor bagage.

Het verschil tussen expathuurders en vakantiehuurders


Natuurlijk is er ook verschil tussen het huurgedrag van expats en vakantiegangers in Nederland. Zo is de huurperiode van de expats gemiddeld 2 tot 4 dagen. Vakantiegangers huren gemiddeld tussen de 1 en 8 weken. Nederlandse expats die tijdens de grote vakantie tijdelijk terug thuis zijn, kiezen er vaak voor om hun op te splitsen. Dit door een weekje naar een zonnig oord te vliegen.

Extra’s bij het huren


Ongeacht welke auto u bij BB&L Autoverhuur huurt en of het nu vanaf Schiphol of Rotterdam Airport is, krijgt u diverse extra’s. Zo krijgt u standaard bij elke auto binnen Nederland en België een gratis GPS mee. Bovendien kunt u gratis een extra bestuurder aanstellen én bent u WA- en Casco (Casualty and Collision automobile insurance) verzekerd binnen West-Europa. Wanneer u met het gezin op vakantie gaat, kunt u vanaf € 20,- (eenmalige kosten) bij BB&L Autoverhuur een kinderzitje huren. Bekijk de website van BB&L voor nog meer extra services!


(HeGe)

Terug naar het blog