Maak uw auto herfst-klaar!

Maak uw auto herfst-klaar!

De herfst kan mooi en kleurrijk zijn, alleen dit seizoen kent ook een stormachtige kant. De wind en de regen kunnen een flink effect hebben op het verkeer. Het is daarom van belang om goed voorbereid de weg op te gaan. Maar hoe doet u dat?

Slecht zicht bij herfstweer

In de herfst gaat de klok weer een uur achteruit, waardoor het sneller donker wordt. Dit kan ervoor zorgen dat uw zicht verminderd, vooral in combinatie met het onstuimige weer.

Om ongelukken door het rijden in het donker te voorkomen is het belangrijk om op het volgende te letten:

  • Zorg voor de juiste verlichting: gebruik uw groot licht niet, daarmee verblindt u uw tegenliggers;
  • Laaghangende zon: ook een laaghangende zon kan in de herfst gevaarlijke situaties opleveren. Zorg altijd voor een goede zonnebril in de auto;
  • Laat uw verlichting regelmatig controleren bij de garage;Goed zicht tijdens een regenbui: regen en de herfst gaan hand in hand. Goede ruitenwissers zijn daarom onmisbaar. Als de ruitenwissers droog aanvoelen of strepen geven, vervang ze!

Beter grip op de weg tijdens de herfst

Goede autobanden zorgen voor een betere grip op het wegdek. Dit is van belang om ongelukken met de auto te voorkomen.

De belangrijkste voorbereiding die u in aanloop naar de winter kunt doen, is het plaatsen van winterbanden onder uw auto. Winterbanden zorgen ervoor dat u meer grip heeft en daardoor minder snel uit de bocht vliegt.

Wilt u het plaatsen van winterbanden nog even uitstellen? Laat uw bandenprofiel controleren voor een betere wegligging en een korte remweg.

Winterbanden bij BB&L Autoverhuur

Wanneer u een auto huurt bij BB&L Autoverhuur kunt u op aanvraag winterbanden reserveren. Uw aanvraag wordt dan direct in behandeling genomen.

Klik hier voor meer informatie over winterbanden bij BB&L Autoverhuur >

Terug naar het blog