Deze items worden vaak vergeten in een huurauto

Deze items worden vaak vergeten in een huurauto

Een auto huren. Je hebt het waarschijnlijk ooit gedaan. Hier in Nederland of op een vakantiebestemming. Het geeft je een groot vrijheidsgevoel. En dat is logisch. Zeker in het buitenland waar het openbaar vervoer niet altijd top geregeld is. Door het huren van een auto heb je hier geen last van.

Zorg voor veiligheidsitems als je de weg op gaat

Als je de weg op gaat moet je je als automobilist houden aan bepaalde veiligheidseisen. Deze eisen zijn bindend. Probeer je daarom altijd aan de lokale veiligheidseisen te conformeren.
Het gaat hier bijvoorbeeld om het meenemen van een gevarendriehoek en veiligheidshesjes als je onverhoopt met autoproblemen langs de kant van de weg komt te staan. Dit is echter niet altijd het geval. In Frankrijk mag je langs de snelweg bijvoorbeeld geen gevarendriehoek plaatsen. Dat schijnt te gevaarlijk te zien. Het bindend advies is om aan de passagierskant uit te stappen en achter de vangrail te wachten op hulp.

Kortom, neem altijd een gevarendriehoek en fluoriserende hesjes mee. Qua veiligheid een belangrijke pijler. Bovendien voorkomt het (hoge) boetes.

Echter geldt bovenstaand voor Frankrijk. In andere landen zijn naast een gevarendriehoek en veiligheidshesjes ook een verbanddoos en reservelampjes verplichte items. In Turkije is zelfs een brandblusser een verplicht item in de auto. Kijk dus goed welke eisen er worden gesteld in een land en conformeer je daaraan.

Een navigatiesysteem is een handig item voor ritjes naar het buitenland

Een ander belangrijk item in een huurauto is een navigatiesysteem. Het is logisch dat je in het buitenland het wegennet niet kent. Een navigatiesysteem is dan heel handig. Uiteraard kan je de route checken op landkaarten. Deze zijn echter groot en onhandig. Niet praktisch dus. Bij een auto huren kan altijd extra’s worden toegevoegd aan het huurpakket.

Kortom, bij ritjes in Nederland denk je misschien niet aan een gevarendriehoek. Maar als je van plan bent om een auto te huren (op bijvoorbeeld Eindhoven Airport) om er vervolgens mee naar het buitenland te rijden zijn deze items belangrijk. Natuurlijk gaat het om je veiligheid maar het is ook fijn om geen boete te krijgen.

Terug naar het blog