Auto huren met Kerstmis? Reserveer niet te laat!

Auto huren met Kerstmis? Reserveer niet te laat!Traditiegetrouw zijn de feestdagen voor de autoverhuurbranche de drukste periode van het jaar. Veel mensen nemen dan vrij om er gezellig met z’n allen op uit te trekken. Op wintersport bijvoorbeeld. En dán is het huren van een royale gezinsauto ideaal. Bezoekt u met uw partner liever een paar gezellige kerstmarkten, dan kiest u wellicht liever voor een voordelige compacte huurauto. Maar wat uw plannen ook zijn: zorg in elk geval dat u op tijd reserveert!

Wintermarkt Amsterdam


Kerstmarkten zijn populairder dan ooit. Duitsland heeft wat dat betreft traditiegetrouw een naam hoog te houden, maar ook in Nederland en België wordt de keuze steeds groter. Ouderwets gezellig is bijvoorbeeld de wintermarkt in Amsterdam (geopend tot en met 12 januari 2014). Op het Damrak en het Beursplein staan zo’n 85 chalets en tal van kraampjes met allerlei kerst- en winter artikelen en kunt u genieten van warme chocolademelk en glühwein. Op het Museumplein ligt bovendien – tegen het fraaie decor van het Rijksmuseum – een mooie kunstijsbanen voor échte Hollandse ijspret!

Kerstmarkt Maastricht


Een andere aanrader is de kerstmarkt in Maastricht die u (behalve op beide kerstdagen) dagelijks kunt bezoeken tot en met 30 december 2013. Momenteel is het bekende Vrijhof omgetoverd in ene adembenemend kerstparadijs waar u ogen en oren tekort komt. Er is een – deels overdekte – kerstmarkt, er zijn tal van verwarmde terrassen en u vindt er tientallen kraampjes met glühwein, oudhollandse poffertjes, oliebollen, wafels, erwtensoep, crêpes en Reibekuchen. De 800 m2 grote verlichte ijsbaan, het 60 meter hoge reuzenrad en een nostalgische Grande Carrousel met twee verdiepingen maakt de kerstbeleving compleet.

Antwerpse Kerstmarkt


Ook onze zuiderburen weten hoe ze kerstsfeer moeten maken. Het beste bewijs daarvoor is de Antwerpse Kerstmarkt, die u nog tot en met 31 december 2013 kunt bezoeken. De kerstmarkt strekt zich uit over De Grote Markt, de Suikerrui, de Handschoenmarkt en de Groenplaats, waar een compleet kerstdorp, kerstverlichting en sfeervolle muziek het middeleeuwse stadsdeel van Antwerpen een unieke sfeer geven. Ook hier ontbreekt een schaatsbaan uiteraard niet. E zeg nu zelf: wat is er romantischer dan ’s avonds onder fonkelende lichtjes rond te zwieren met uw geliefde en daarna lekker op te warmen met warme chocomelk?

Kerstmarkten Düsseldorf


De kerstmarkten in Düsseldorf zijn vanwege de grensligging erg populair in Nederland. Tot en met 23 december 2013 is de stad veranderd in een groot kerstdorp van peperkoekhuisjes en alle straten zijn versierd met sfeervolle kerstverlichting. Op de Marktplatz vindt u een romantische kerstmarkt in Renaissancestijl, terwijl de kerstmarkt op de Heinrich-Heine-Platz wordt gekenmerkt door schitterende gouden engeltjes in Jugendstil-stijl. Verder zijn er onder meer kerstmarkten op de Sternchenmarkt, de Gustaf-Gründgens-Platz en de Schadowplatz.

Meer weten over kerstmarkten?


Op de website Kerstmarkten.nl treft u een plattegrond aan met een compleet overzicht van kerstmarkten in Nederland, België en Duitsland!

Terug naar het blog