Auto huren met creditcard

Auto huren met creditcard

Als u een auto gaat huren is een creditcard bijna altijd verplicht. Voor veel consumenten is dit een drempel. Dat is logisch want u machtigt de verhuurder om een nog onbepaald bedrag te innen.

In onze blog van deze maand wordt uitgelegd waarvoor de creditcard garant voor staat en hoe wij bij BB&L autoverhuur te werk gaan.

Creditcards en autohuur

De meeste autoverhuurders vragen om uw creditcardgegevens bij de huur van een auto. Naast de betaling van het huurbedrag staat de creditcard garant voor de borg, het Eigen Risico en de eventuele schades en verkeersboetes.

Veel huurders van een auto ervaren het gebruik van een creditcard bij autohuur als onprettig. Het is daarom van belang om voorafgaand het huren van de auto inzichtelijk te hebben welk bedrag de verhuurder reserveert op de creditcard. Hiervoor kunt u contact opnemen met de desbetreffende autoverhuurder.

Waarom een creditcard en geen debitcard of contant?

De borg kan veelal niet via een debitcard worden voldaan door de vele administratieve handelingen die daarbij komen kijken. Bij een creditcardbetaling kan er een reservering worden gemaakt, zonder dat er een geldbedrag wordt afschreven. Bij een normale pinbetaling kan dit niet.

Dat de borg niet contact betaald kan worden heeft de maken met de veiligheid. De borg kan oplopen tot honderden of zelfs duizenden euro's. Het is niet veilig om dit cash op een vestiging of locatie te hebben.

Gebruik van creditcard bij BB&L Autoverhuur

Wij werken met all-in tarieven waardoor onze klanten precies weten waar ze aan toe zijn. U betaald géén borg en wij hanteren een Eigen Risico van €50 tot maximaal €125 per schadegeval. Het bedrag van het Eigen Risico is afhankelijk van uw gekozen autoklasse.

Via onze website kunt u een huurauto bij ons aanvragen. Tijdens het online reserveringsproces tonen wij de all-in prijs voor de desbetreffende huurlengte en categorie. Voorafgaand het gebruik van de huurauto noteren wij uw creditcardgegevens en pas ná het inleveren van de huurauto wordt het totale bedrag afgeschreven.

Terug naar het blog