Amsterdam is minder duur geworden voor expats

Amsterdam is minder duur geworden voor expats

Vorig jaar werd er al door de media gesproken over de populariteit van Amsterdam onder expats. Toen bleek dat veel internationale bedrijven hebben moeite om personeel in Amsterdam te plaatsen. Dit vanwege dure woningen en schaarste aan goede scholen.

Amsterdam gedaald op ranglijst

Een jaar later is de daling op de lijst van duurste steden ter wereld voor expats een feit. Amsterdam is flink gedaald. Waar zij vorig jaar nog op plek 64 stonden, eindigden zij dit jaar op plaats 85. Op de lijst van Europese steden van de 12e plek van Amsterdam behouden.

Jaarlijkse lijst met duurste expat-steden

Jaarlijks publiceert Mercer een lijst met duurste expat-steden van de wereld. De steden worden gerankt op de totale kosten van o.a. voedsel, entertainment en huurprijzen. Opvallend is dat veel Euro-landen zijn gedaald op de ranglijst door de sterke dollar. Bedrijven die in dollars werken zijn daardoor goedkoper uit om hun personeel in Euro-landen te plaatsen.

De duurste expat stad van de wereld is op dit moment Luanda, hoofdstad van Angola. Hongkong eindigde op de 2e plaats en Tokio als nummer 3.

Tijdelijk verblijf in Amsterdam met BB&L Autoverhuur

Of u lang of tijdelijk verblijft in Amsterdam, wij kunnen u voorzien van een goedkope huurauto. U rijdt vanaf Schiphol Airport binnen 15 minuten naar Amsterdam.

Niet alleen op Schiphol airport bieden wij onze services aan, maar ook op Rotterdam/The Hague airport en Eindhoven airport. Bekijk hier alle informatie over onze airportservice.

Terug naar het blog