5 topbestemmingen tijdens de feestdagen

5 topbestemmingen tijdens de feestdagen


De maand december staat in het teken van Kerst en Oud en Nieuw. Voor veel mensen is dit de reden om eropuit te trekken met de auto. Met de huurauto kan vanaf Schiphol Airport, Eindhoven Airport of Rotterdam/The Hague Airport binnen enkele uren naar een gezellige Duitse kerstmarkt, sfeervolle Belgische stad of gezellige Nederlandse binnenstad gereden worden om optimaal te genieten van de feestdagen. Wij zetten de vijf leukste bestemmingen tijdens de feestdagen op een rijtje.

1. De binnenstad van Utrecht


Utrecht is vanuit zowel Amsterdam, Rotterdam als Eindhoven in ongeveer een uur rijden te bereiken. Parkeer de huurauto in één van de parkeergarages van de binnenstad en verken de stad te voet op uw gemak. Utrecht is meermaals verkozen tot de mooiste grachtenstad van Europa, en onlangs door de gezaghebbende reisgids Lonely Planet nog op nummer 6 geplaatst in een lijst van ondergewaardeerde plekken in de wereld die iedereen gezien moet hebben. Dat is met een reden, want tijdens de wintermaanden doet de historische Oude Gracht van Utrecht sprookjesachtig aan. Het is niet nodig om uren te rijden met de huurauto als Utrecht om de hoek ligt.

2. Bourgondisch België ervaren in Brugge


Vanaf Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven bereikt u in ongeveer drie uur rijden het historische Brugge. Het volledige historische centrum van de Vlaamse stad is UNESCO Werelderfgoed, wat slechts zelden voorkomt. Brugge wordt gekenmerkt door gezellige Belgische cafés, prachtige oude gebouwen en een sfeervol marktplein. Met de huurauto is het mogelijk om op weg naar Brugge te stoppen in Antwerpen of Gent, twee steden die zeker niet onderdoen voor Brugge.

3. De grootste kerstmarkt van Duitsland in Düsseldorf


De beroemde Duitse kerstmarkten behoeven eigenlijk geen uitleg. Sfeervolle stalletjes met heerlijk eten en natuurlijk glühwein. Düsseldorf is in iets minder dan 2,5 uur te bereiken vanuit Amsterdam en Rotterdam. Heeft u echter de mogelijkheid om te kiezen, dan is het handiger om een auto te huren bij aankomst op Eindhoven Airport. Vanuit Eindhoven rijdt u met uw huurauto in minder dan anderhalf uur naar Düsseldorf. Gaat u liever naar een iets kleinere kerstmarkt, dan is vrijwel iedere middelgrote Duitse stad een optie. Ook Keulen is vanuit Nederland goed te bereiken met de huurauto.

4. Met het gezin naar de Winter Efteling


Komt u na een verblijf in het buitenland voor de Kerstdagen weer in Nederland met het gezin, dan is het wellicht leuk om met een gehuurde auto naar de Winter Efteling te rijden. De Efteling is al tientallen jaren het meest succesvolle pretpark van Nederland en wordt tijdens de wintermaanden omgetoverd in een prachtig, sprookjesachtig winterparadijs. De Winter Efteling bevindt zich in Kaatsheuvel en is het snelst te bereiken wanneer u op Eindhoven Airport landt en hier een auto huurt. Ook vanuit andere Nederlandse steden is de Efteling echter goed bereikbaar.

5. IJsbeeldenfestival in Zwolle


Van 12 december tot 24 januari wordt het Nederlands IJsbeeldenfestival georganiseerd in de NS-loods bij station Zwolle. Huur een auto bij Schiphol Airport, Rotterdam/The Hague Airport of Eindhoven Airport en rij in ongeveer anderhalf tot twee uur naar Zwolle. Op het festival ziet u de meeste adembenemende ijssculpturen gemaakt door de beste ijskunstenaars te wereld. Van auto's tot vliegtuigen tot levensgrote olifanten: het ene ijssculptuur is nog indrukwekkender dan het andere. Pakt u de huurauto naar het IJsbeeldenfestival, zorg dan wel voor warme kleding. Om ervoor te zorgen dat het ijs niet smelt, is de temperatuur in de hal is namelijk slechts -10 °C.

Terug naar het blog