Auto rijden en verkeersborden: herkent u ze?

Auto rijden en verkeersborden: herkent u ze?

Verkeersborden zijn niet meer uit ons straatbeeld weg te denken. Ze helpen ons onder andere de weg te wijzen of ergens op te attenderen. Maar hoe is het gesteld met uw verkeersbordenkennis?

Tijdens een bezoek of roadtrip door Nederland moet het herkennen van de veelvoorkomende verkeerborden geen probleem zijn. Er zijn ook tal van verkeersborden die schaarser langs de weg staan. Kent u de onderstaande bijzondere waarschuwingsborden al?

Pokémon Go verkeersbord

Pokémon Go was deze zomer hét spel voor op de mobiele telefoon. Al snel werd duidelijk dat de Pokémonjagers alleen maar oog hadden voor het vangen van de Pokémons. Dit zorgde voor gevaarlijke verkeerssituaties.

Speciaal voor de Nijmeegse Vierdaagse is er een speciaal verkeersbord ontworpen. Dit bord moest voorkomen dat wandelaars, feestvierders, automobilisten en Pokémonjagers elkaar in de weg zitten.

Verkeersbord voor senioren

Engeland en Schotland waren voorloper met dit verkeersbord voor senioren. Sinds enige tijd is dit bord ook in Nederland terug te vinden. Dit waarschuwingsbord attendeert de automobilist op overstekende senioren.

Veel vergrijsde buurten aan drukke wegen hebben baat bij dit waarschuwingsbord.

Waarschuwingsbord voor padden

De lente is het seizoen om als pad de wijde wereld in te trekken. Helaas worden vele kikkers en padden in deze periode overreden door automobilisten. Dit is de reden waarvoor er een verkeersbord voor de paddentrek is ontwikkeld. Dit officiële waarschuwingsbord waarschuwt automobilisten voor de paddentrek en weten zo dat zij hun snelheid moeten matigen.

 

Terug naar het blog