Kinderzitjes


Baby's en kinderen tot 1,35 meter zijn wettelijk verplicht om een kinderzitje te gebruiken in een auto. Kinderen (en volwassenen) boven deze lengte moeten de autogordel gebruiken, maar mogen indien nodig gebruik maken van een stoelverhoger. Reist u met een kind, dan is het mogelijk om bij BB&L autoverhuur een kinderzitje te huren voor een geringe meerprijs. Niet alleen voldoet u met het huren van een kinderzitje aan de Nederlandse en buitenlandse wet, ook bent u er zeker van dat uw kind op een veilige manier wordt vervoerd.

Kinderzitje huren bij BB&L autoverhuur


Het is mogelijk om bij BB&L autoverhuur (in combinatie met uw huurauto) verschillende soorten kinderzitjes te huren. De kinderzitjes zijn geschikt voor alle beschikbare type auto's en voldoen aan het Europese ECE-reglement. Voor welk type kinderzitje u kiest, hangt onder meer af van de leeftijd en het gewicht van uw kind. Het onderstaande overzicht helpt u bij het maken van een keuze:

Babyzitje 0 - 12 maanden (0 - 13 kg)
Kinderzitje 1 - 3 jaar (13 - 18 kg)
Boosterzitje met rugleuning 4 - 6 jaar (18 - 36 kg)
Stoelverhoger zonder rugleuning 4 - 12 jaar

De keuze tussen een boosterzitje en stoelverhoger hangt onder meer af van de lengte en het gewicht van uw kind. Het boosterzitje is geschikt voor kinderen van 18 tot 36 kg, de stoelverhoger kan ook gebruikt worden voor grotere kinderen. Weet u niet zeker welk kinderzitje geschikt is voor uw kind, neem dan contact op met ons voor advies.

Voordelig kinderzitje bij huurauto

Bij BB&L autoverhuur vinden we het belangrijk dat iedereen veilig gebruik maakt van huurauto's. Daarom kunnen kinderzitjes tegen een lage prijs gehuurd worden bij alle huurauto's. Bij een huurperiode van één tot drie dagen ontvangt u bovendien een korting van 50% op de huurprijs van het kinderzitje. Een overzicht van de huurprijzen voor een kinderzitje vindt u hieronder. Genoemde prijzen gelden voor de gehele huurperiode, ongeacht de lengte.

Stoelverhoger zonder rugleuning Gratis
Babyzitje €20,00
Kinderzitje €20,00 
Boosterzitje met rugleuning €20,00 
Twee zitjes €30,00
Drie zitjes €40,00

Direct een auto met kinderzitje reserveren

Plaatsing kinderzitje


Voor veilig gebruik van het kinderzitje, is het belangrijk dat het zitje op de juiste manier geplaatst wordt in de auto. Wanneer u een auto huurt bij BB&L autoverhuur, plaatsen wij het zitje voor u op de correcte wijze. Verplaatst u het kinderzitje op een later moment zelf, doe dit dan altijd volgens de aanwijzingen op het zitje.

Voor uw veiligheid zijn alle huurauto's van BB&L autoverhuur voorzien van airbags. Een kinderzitje op een zitplaats met voorairbag moet altijd naar voren gericht worden (in de rijrichting). Een naar achteren gericht zitje wordt naar achter geworpen bij ontplooiing van de voorairbag, wat ernstig letsel als gevolg kan hebben. Wilt u het kinderstoeltje toch tegen de rijrichting in plaatsen, schakel dan de airbags voor de zitplaats uit.